Unesco

Welkom op de site van de Nederlandse Unesco-Scholen. Wat doet jouw school met Unesco? En wat doen andere scholen daarmee? Bekijk elkaars projecten, vind lesmateriaal en speel de game!

Kies hier jouw UNESCO-school:

Blog

Lespakket over erfgoed onder water

123e883a9407cba7ec0f760fc8486fdc

Eén van de cultuurconventies naast de beroemde Werelderfgoedconventie, is die ter bescherming van erfgoed onder water.  Een actuele en lastige kwestie: omdat schepen met moderne technologieën gemakkelijker kunnen worden teruggevonden, is het risico op roof groter. En van wie is een schip dat buiten de kustwateren ligt eigenlijk? 

Doe de War Child schoolmusical

Zoek je voor je klas een leuke, spannende én leerzame afscheidsmusical? Kies dan de War Child schoolmusical. Dan maak je ook nog eens kans op een echte VIP-première. Met rode loper, limousine, en een bezoek van Guus Meeuwis! Bovendien is de musical gratis.Schoolmusical

Green canteen

Wat eet ik eigenlijk? Waar komt mijn eten vandaan? En hoe duurzaam is dit eten voor mens, dier en milieu?

Green Canteen is een vakoverstijgend lesprogramma van JMA, waarin scholieren aan de hand van het aanbod in hun eigen schoolkantine een antwoord gaan zoeken op deze vragen.

GreenCanteen

Via allerlei creatieve opdrachten doen leerlingen kennis op over duurzaam voedsel. Zo doen zij bijvoorbeeld onderzoek, schrijven een opiniestuk, voeren actie, houden interviews, maken een mini-documentaire en voeren een debat over duurzaam eten. Ook zijn er mogelijkheden om een excursie te maken naar een biologische boer. Wie weet kunnen zij zelfs de schooldirectie en cateraar overtuigen om de kantine ook daadwerkelijk duurzamer te maken!

Contact UNESCO-scholen

Kortenaerkade 11 Postbus 29777
Den Haag 2502 LT Den Haag www.unescoscholen.nl

Contactformulier