Unesco

Welkom op de site van de Nederlandse Unesco-Scholen. Wat doet jouw school met Unesco? En wat doen andere scholen daarmee? Bekijk elkaars projecten, vind lesmateriaal en speel de game!

Kies hier jouw UNESCO-school:

MUNESCO 2018 Almere 4/5/6 juni

MUNESCO 2018

Als Unesco-school ontplooien wij regelmatig diverse activiteiten. Zo namen we onder andere deel aan de jaarlijkse Vlaams Nederlandse MUNESCO, welke dit jaar op 4,5 en 6 Juni in Almere plaatsvond.

Overal ter wereld worden Model United Nations (MUN’s) georganiseerd. Leerlingen en studenten uit alle delen van de wereld spelen dan een Algemene Vergadering na van de Verenigde Naties. In Nederland organiseren de UNESCO-scholen ook een dergelijk simulatiespel: het MUNESCO. Een MUNESCO houdt zich bezig met typische UNESCO-onderwerpen zoals duurzaamheid, onderwijs, cultureel erfgoed en mensenrechten.
Het onderwerp van dit jaar was de groeiende wereldbevolking en de daarmee samenhangende duurzaamheidsuitdagingen. Goed gekozen, gezien de in voorbereiding zijnde floriade 2022 in Almere en de focus daarvan op duurzame landbouwproductie en groeiende wereldbevolking.

Tijdens dit driedaagse evenement verbleven alle deelnemers en begeleiders twee nachten in op het Oostvaarders college in Almere. Overdag waren we voor het programma te gast bij de Aeres Hogeschool en in de raadszaal van het stadhuis van Almere. Het doel van dit simulatiespel is een zo breed mogelijk gedragen resolutie opstellen en aannemen, die zo voordelig mogelijk is voor de partijen die je school vertegenwoordigt. Onze school vertegenwoordigt Verenigd Koninkrijk, IJsland en Jordanië. Buiten de landen die deelnemen, nemen er ook nog NGO’s en persorganisaties deel aan de conferentie.

Na een drie dagen vol, soms harde, onderhandelingen en bijzondere wendingen zijn alle partijen uiteindelijk tot (uitgebreid geamendeerde) resolutie gekomen. Deze resolutie is tijdens de afsluitende vergadering door een meerderheid van de landen aangenomen.

Meer info: https://bit.ly/2y37dtm

Met vriendelijke groet,

Jeroen de Haas

Reageren


Contact UNESCO-scholen

Kortenaerkade 11 Postbus 29777
Den Haag 2502 LT Den Haag www.unescoscholen.nl

Contactformulier