Unesco

Welkom op de site van de Nederlandse Unesco-Scholen. Wat doet jouw school met Unesco? En wat doen andere scholen daarmee? Bekijk elkaars projecten, vind lesmateriaal en speel de game!

Kies hier jouw UNESCO-school:

Mooi beeldmateriaal voor in de klas: documentaires Ida Does

Drie films van regisseur Ida Does over het slavernijverleden – mooi gemaakte inkijkjes in een ingewikkeld verleden.

“Volgens de regisseur zijn de films waardevol voor educatieve doeleinden omdat ze informatief zijn en tegelijkertijd persoonlijke verhalen vertellen. ‘De drie films die in de Box bijeen zijn gebracht omvatten tal van historische thema’s die gebaseerd zijn op vele uren research. Niet alleen research naar stambomen, familieverhalen, slavernij, maar ook research naar de historische periodes waarin de filmverhalen zich afspelen. De periode van de slavernij, de beeldvorming van zwarte mensen door de eeuwen heen, het leven op de plantages en de erfenis van de slavernij, maar ook de koloniale periode waarin Anton de Kom zijn ‘Wij slaven van Suriname’ schreef. Het is een rijk palet.’ liet zij weten.” (Bron)

De trailer is hier te zien:

https://vimeo.com/301708347 

 

Voor gebruik in het onderwijs neem contact op via info@idadoes.nl

Reageren


Contact UNESCO-scholen

Kortenaerkade 11 Postbus 29777
Den Haag 2502 LT Den Haag www.unescoscholen.nl

Contactformulier