Unesco

Welkom op de site van de Nederlandse Unesco-Scholen. Wat doet jouw school met Unesco? En wat doen andere scholen daarmee? Bekijk elkaars projecten, vind lesmateriaal en speel de game!

Kies hier jouw UNESCO-school:

World children’s day 2018: Norbertus Gertrudis Lyceum

Blauwe Cupcakes/ foto Flickr Scott Wilcoxson

Blauwe Cupcakes/ foto Flickr Scott Wilcoxson

Eind novenber heeft de UNESCO werkgroep van het Norbertus Gertrudis Lyceum in Roosendaal een activiteit georganiseerd ter ere van World Children’s Day.
De werkgroep heeft inspiratie opgedaan op de site van UNICEF waar ze aan deze dag de #GOBLUE koppelen. Leerlingen uit de brugklas en uit de werkgroep hebben blauwe cakejes gebakken. Daarnaast heeft de werkgroep posters ontworpen over kinderrechten. De dag zelf was een groot succes en alle cakejes waren in de kleine pauze al uitverkocht, de opbrengst ging naar UNICEF.
De lokale krant heeft er ook aandacht aan besteed.

Hieronder een verslag van een van de werkgroepleden:

Deze dag was voor mij best speciaal. Dit is was de eerste keer dat ik iets namens de UNESCO Werkgroep heb gedaan en het voelde heel belonend. Om iets voor andere kinderen te kunnen doen is heel fijn en ik zou dit ook veel vaker willen doen. Deze dag liet mij vooral inzien dat wij het in Nederland helemaal niet moeilijk hebben en veel dankbaarder moeten zijn voor alles wat wij hebben en alles wat voor ons mogelijk is. Ik ben ook heel blij dat er veel mensen op kwamen dagen en dat de cupcakes in een korte tijd al uitverkocht waren. Volgend jaar dus meer cupcakes bakken! Ook vind ik dat er volgend jaar duidelijk moet worden dat je kan doneren zonder iets te kopen en wellicht ook dat je mag betalen voor de cupcake die jij zou willen. Oftewel, hoeveel vind jij jouw kinderrechten waard?

Ik kijk hier nu al naar uit en ik hoop nog veel te kunnen betekenen.
Demi de Kort

Reageren


Contact UNESCO-scholen

Kortenaerkade 11 Postbus 29777
Den Haag 2502 LT Den Haag www.unescoscholen.nl

Contactformulier