Unesco

Welkom op de site van de Nederlandse Unesco-Scholen. Wat doet jouw school met Unesco? En wat doen andere scholen daarmee? Bekijk elkaars projecten, vind lesmateriaal en speel de game!

Kies hier jouw UNESCO-school:

Storypal: penvrienden anno 2018

Storypal

Storypal is een Zuid-Koreaanse website die leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs laat uitwisselen – niet fysiek maar online. Ze hebben afgelopen jaar kleinschalig samengewerkt met allerlei landen, op thema’s die voor het Unesco-scholennetwerk heel bekend zijn: global citizenship en sustainable development.

Ze willen graag met meer scholen samenwerken en benaderen daarom samen met ASPnet Korea Unesco-scholen in de wereld. Misschien wel een heel mooie manier om partnerscholen te vinden. 

Of zoals ze zelf schrijven:

In a nutshell, at Storypal, we created a safe, fun, non-violent and effective learning environment for all students from elementary to high school and their teachers to collaborate globally. Additionally, we have designed our platform in such a way that teachers can easily connect with other partner teachers from all over the world and together design and implement sustainable development projects or activities. The platform also allows teachers to easily monitor and evaluate all exchanges completed by their students.

From this year 2018, we have decided to join UNESCO in achieving the 2030 Agenda on Sustainable Development Goals especially contributing to Goal 4 on education and focusing on Target 4.7 “Education for sustainable development and global citizenship”.

As such we are freely opening our platform to all UNESCO Associated Schools Worldwide starting from South Korea (because that is where we are based) to the rest of the world. Thus, we seek to give the opportunity to every member school of ASPNet in Netherland to collaborate with member schools of ASPNet South Korea and also other parts of the world.

De website vind je hier, een presentatie met nog wat informatie vind je hier.

Reageren


Contact UNESCO-scholen

Kortenaerkade 11 Postbus 29777
Den Haag 2502 LT Den Haag www.unescoscholen.nl

Contactformulier