Unesco

Welkom op de site van de Nederlandse Unesco-Scholen. Wat doet jouw school met Unesco? En wat doen andere scholen daarmee? Bekijk elkaars projecten, vind lesmateriaal en speel de game!

Kies hier jouw UNESCO-school:

Bovenbouw groep gezocht voor gratis pilot-projectdag!

Zwaan Carp

Als wereldburgers vinden wij het belangrijk om niet alleen de nationale helden en goede daden uit de geschiedenis te bestuderen maar ook te durven kijken naar momenten waar we niet zo trots op zijn. Wij zijn Diane Carp, dramadocent, en Judith Zwaan, docent beeldende vorming, beiden afgestudeerd aan de master Kunsteducatie en we hebben een vakoverstijgend project ontworpen voor groep 6, 7 en 8 van het basisonderwijs over de gedeelde geschiedenis van de trans-Atlantische slavenhandel.

Een projectdag bestaat uit een reeks actieve werkvormen afgewisseld met feitelijke informatie. Het geschiedenisonderwerp wordt gekoppeld aan een groepservaring door middel van dramaoefeningen èn aan een beeldende manier van verwerken. Leerlingen raken persoonlijk betrokken bij het onderwerp en reflecteren op situaties die vergelijkbaar zijn met situaties in het hedendaagse leven.  Verschillende perspectieven van het slavernijverleden komen aan bod.

Vóór de officiële start van ons project in oktober 2018 zoeken we één of twee basisscholen waar we nog een pilot kunnen doen. Voor de projectdag vragen we alleen een bijdrage in reis- en materiaalkosten. De projectdag kan in één dag of in twee losse dagdelen uitgevoerd worden.

Voor meer informatie en een indruk van onze eerste pilot: www.overtocht.wordpress.com

 

Interesse? Mail ons: projectdeovertocht@gmail.com

 

Reageren


Contact UNESCO-scholen

Kortenaerkade 11 Postbus 29777
Den Haag 2502 LT Den Haag www.unescoscholen.nl

Contactformulier