Unesco

Welkom op de site van de Nederlandse Unesco-Scholen. Wat doet jouw school met Unesco? En wat doen andere scholen daarmee? Bekijk elkaars projecten, vind lesmateriaal en speel de game!

Kies hier jouw UNESCO-school:

Samenwerken met collega’s in Europa? Ontdek de mogelijkheden van Erasmus+ voor het onderwijs

geo erasmus

Erasmus+ is het Europese programma voor onderwijs, jeugd en sport. Aan de basis staat de gedachte dat investeringen in onderwijs van groot belang zijn om mensen de kans te geven zich te blijven ontwikkelen. De opbrengst van Erasmus+ bestaat uit kennis of vaardigheden die uiteindelijk de Europese economie sterker maken. Erasmus+ is een middel om dat doel te bereiken. Voor 2014–2020 heeft de Europese Commissie hiervoor bijna 15 miljard euro gereserveerd. Erasmus+-projecten kunnen zich bijvoorbeeld richten op de verbetering van het vreemdetalenonderwijs, professionalisering van leraren, 21st century skills of samenwerking tussen scholen en het bedrijfsleven.

Werk je in het onderwijs of bij een andere organisatie betrokken bij het onderwijs? Wil je graag samenwerken met collega’s in Europa om oplossingen te vinden voor gezamenlijke uitdagingen? Of wil je door middel van lesgeven, nascholing of job-shadowing in het buitenland je kennis en vaardigheden verrijken? Doe dan mee met Erasmus+. Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle belangrijke events van Erasmus+:
Voor meer info: www.erasmusplus.nl

Erasmus+ Good practice

Een voorbeeld van een succesvol Erasmus+ project is het GEO-water project van het Marne College in Bolsward. Dit project heeft afgelopen jaar de orange carpet award gewonnen, een award voor best practice in internationalisering in het funderend onderwijs.
Het GEO-WATER project is een samenwerking tussen scholen in het voortgezet onderwijs, hoger onderwijs, het bedrijfsleven, maatschappelijke instellingen en overheden. Zo’n driehonderd leerlingen van scholen uit o.a. Spanje, Tsjechië, Duitsland, Polen en Nederland richten zelf adviesbureaus op en werken in een internationale setting aan duurzame oplossingen voor actuele watervraagstukken.
Volgens Bert Colly, coördinator van het GEO-WATER project, zijn de leerervaringen van dit soort projecten essentieel voor het ontwikkelen van 21st Century skills en vaardigheden voor het grensoverschrijdend maatschappelijk functioneren. Klik hier voor een inspirerend filmpje over dit project.

Website: www.geo-water.eu

 

erasmusplus

Reageren


Contact UNESCO-scholen

Kortenaerkade 11 Postbus 29777
Den Haag 2502 LT Den Haag www.unescoscholen.nl

Contactformulier