Unesco

Welkom op de site van de Nederlandse Unesco-Scholen. Wat doet jouw school met Unesco? En wat doen andere scholen daarmee? Bekijk elkaars projecten, vind lesmateriaal en speel de game!

Kies hier jouw UNESCO-school:

Blog

Wereldburgerschap & Living Values

Living Values

Wereldburgerschap ontwikkelt zich vanzelf in onze hoofden en harten als we onze natuurlijke, universeel-menselijke waarden als vrede, liefde en respect, kennen. Immers, als je je goed voelt en evenwichtig, krijg je zin om je ook op een positieve manier met anderen te verbinden.

Living Values Education helpt wereldwijd kinderen en jongeren (3-18 jaar) d.m.v een complete toolbox van creatieve activiteiten rond 12 kernwaarden, om hun gevoel van eigenwaarde te versterken.

Sponsoren gezocht!

foto india

Wie wil mij helpen bij mijn wereldburgerstage en scholen-voor-scholen project in India?

Ik ben Esmée, ik ben 16 jaar en zit in 4 havo. Komende zomer ga ik, samen met een groep leerlingen en docenten van mijn school (Coenecoop College in Waddinxveen), en i.s.m. Stichting Global Exploration naar India.

We gaan Engelse les geven op scholen, meewerken aan bouwprojecten, bijdragen aan Village of Hope in New Delhi en nog veel meer. Wilt u mij sponsoren?

World children’s day 2018: Norbertus Gertrudis Lyceum

Blauwe Cupcakes/ foto Flickr Scott Wilcoxson

Blauwe Cupcakes/ foto Flickr Scott Wilcoxson

Eind novenber heeft de UNESCO werkgroep van het Norbertus Gertrudis Lyceum in Roosendaal een activiteit georganiseerd ter ere van World Children’s Day.
De werkgroep heeft inspiratie opgedaan op de site van UNICEF waar ze aan deze dag de #GOBLUE koppelen. Leerlingen uit de brugklas en uit de werkgroep hebben blauwe cakejes gebakken. Daarnaast heeft de werkgroep posters ontworpen over kinderrechten. De dag zelf was een groot succes en alle cakejes waren in de kleine pauze al uitverkocht, de opbrengst ging naar UNICEF.

Nog een scholennetwerk dat zich bezighoudt met wereldburgerschap?

Photo by Aslı Yılmaz on Unsplash

Photo by Aslı Yılmaz on Unsplash

Op 21 november lanceerde Nuffic een nieuw scholennetwerk, dat zich richt op Wereldburgerschap. Unesco kreeg veel vragen over de overeenkomsten en verschillen met het Unesco-scholennetwerk.

Het Global Citizen Netwerk
Het Global Citizen Netwerk (GCN) is de nieuwe naam voor de gefuseerde scholennetwerken Elos en Nivo, ondersteund door Nuffic. Het biedt scholen de kans het talenonderwijs te versterken, uitwisselingen te organiseren en internationalisering onderdeel te maken van de lessen.  Dit alles met als einddoel om wereldburgers op te leiden. Het geeft scholen concrete handvatten voor internationalisering.

Contact UNESCO-scholen

Kortenaerkade 11 Postbus 29777
Den Haag 2502 LT Den Haag www.unescoscholen.nl

Contactformulier