Unesco

Welkom op de site van de Nederlandse Unesco-Scholen. Wat doet jouw school met Unesco? En wat doen andere scholen daarmee? Bekijk elkaars projecten, vind lesmateriaal en speel de game!

Kies hier jouw UNESCO-school:

Blog

Het UNESCO jaarverslag 2017-2018 van het Koning Willem I College is uit.

Het UNESCO jaarverslag 2017-2018 van het Koning Willem I College uit.  Het staat boordevol foto’s en korte omschrijvingen van de activiteiten die op het college zijn uitgevoerd. Wie weet inspireert het om er ook mee aan de slag te gaan. U kan het verslag verkrijgen door r.devrind@kw1c.nl te mailen. Er bestaat ook een Engelse versie.


MUNESCO 2018 Almere 4/5/6 juni

MUNESCO 2018

Als Unesco-school ontplooien wij regelmatig diverse activiteiten. Zo namen we onder andere deel aan de jaarlijkse Vlaams Nederlandse MUNESCO, welke dit jaar op 4,5 en 6 Juni in Almere plaatsvond.

Overal ter wereld worden Model United Nations (MUN’s) georganiseerd. Leerlingen en studenten uit alle delen van de wereld spelen dan een Algemene Vergadering na van de Verenigde Naties. In Nederland organiseren de UNESCO-scholen ook een dergelijk simulatiespel: het MUNESCO. Een MUNESCO houdt zich bezig met typische UNESCO-onderwerpen zoals duurzaamheid, onderwijs, cultureel erfgoed en mensenrechten.
Het onderwerp van dit jaar was de groeiende wereldbevolking en de daarmee samenhangende duurzaamheidsuitdagingen. Goed gekozen, gezien de in voorbereiding zijnde floriade 2022 in Almere en de focus daarvan op duurzame landbouwproductie en groeiende wereldbevolking.

25 april: live volgen van bijeenkomst over bèta-onderwijs – met NL deelname

changing face stem

Microsoft Europe is partnering with UNESCO to hold an event on Wednesday 25 April in honour of Girls in ICT Day. “Changing the Face of STEM” aims to break the stereotypes around STEM education (Science Technology Engineering and Mathematics) and careers. The sessions will explore research on STEM education and bring forward inspirational female role models to inspire young people, educators and policy makers. Interested ASPnet students and educators are invited to join the event virtually.

On behalf of The Netherlands a STEM-teacher of Grotius College Delft is participating.

Join the event live on 25 April!

Contact UNESCO-scholen

Kortenaerkade 11 Postbus 29777
Den Haag 2502 LT Den Haag www.unescoscholen.nl

Contactformulier