Unesco

Welkom op de site van de Nederlandse Unesco-Scholen. Wat doet jouw school met Unesco? En wat doen andere scholen daarmee? Bekijk elkaars projecten, vind lesmateriaal en speel de game!

Kies hier jouw UNESCO-school:

Blog

Unesco-maand voor onze studenten groot succes

Unesco studenten

Unesco studenten

Studenten van verschillende colleges van het ROC Midden Nederland hebben een maand lang veel aandacht aan de thema’s van VN-organisatie UNESCO besteed. Van 7 maart tot 5 april organiseerden ze in Utrecht en Nieuwegein verschillende activiteiten rondom de UNESCO-thema’s Duurzaamheid, Vrede & Mensenrechten, Wereldburgerschap en Intercultureel leren.

Op woensdag 7 maart ging de UNESCO-maand om 8.30 uur van start met een appel op het Veiligheid & Defensie College in Nieuwegein. Hierbij gaf collegelid mevrouw Quirine Eijkman van het College voor de Rechten van de Mens een presentatie over mensenrechten. Daarna vertelden studenten van het Veiligheid & Defensie College aan medestudenten over hun bijzondere ervaring als vrijwilliger in Gambia voor het project Go4Africa. Bij het Business & Administration College in Utrecht werd een groep ambassadeurs aangesteld, die tijdens de burgerschapslessen presentaties gaven over Interculturele Diversiteit. De gemeente Nieuwegein kreeg van studenten van het Bouw & Interieur College en het Tech College advies over duurzaamheid. Tijdens de UNESCO-maand deden de studenten verder onderzoek naar dit thema.

Testers gezocht: lessen over waarden in de sport (voor 8-12 jaar)

Foto: Unesco

Foto: Unesco

Unesco Parijs is op zoek naar testers voor een lessenserie over Waarden in de sport. Het pakket is in het Engels maar gemakkelijk aan te passen aan de Nederlandse omgeving. Aanmelden kan tot 30 april via info@unesco.nl

“Convinced that sport, as an enabler of sustainable development, provides a universal framework for learning values and teaching transferable life skills, we are pleased to share with you a sample of the ”Sport Values in Every Classroom. Teaching respect, equity and inclusion to 8-12 year-old students” toolkit for teachers and educators.

The toolkit was developed by an Education Partnership comprising UNESCO, the International Council of Sport Science and Physical Education (ICSSPE), the International Fair Play Committee (IFPC), the International Paralympic Committee (IPC), the Olympic Foundation for Culture and Heritage and the World Anti-Doping Agency (WADA). The toolkit is based on research conducted by AIESEP and peer-reviewed by an international team of specialists.

Dance4Life

Dance4Life scholenactie

Op vrijdag 17 september was de aftrap van de scholenactie van Dance4Life en natuurlijk was de UNESCO groep van het CGU ook vertegenwoordigd. Dance4Life zet zich overal ter wereld in voor seksuele voorlichting voor jongeren. Dit jaar zal de scholenactie zich richten op seksuele intimidatie en seksueel geweld in Pakistan. Het tourteam van Dance4Life verzorgt gastlessen op alle deelnemende scholen waarna de leerlingen acties bedenken om geld op te halen.

The World’s Largest Lesson

UN_GlobalGoal_Still003

In The world’s largest lesson werken scholen van over de hele wereld samen aan het realiseren van de Sustainable Development Goals. Deze doelen, afgesproken door alle landen van de wereld tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in 2015, moeten ervoor zorgen dat er een einde komt aan armoede, dat onrechtvaardigheid en ongelijkheid verdwijnen en dat de wereld duurzamer wordt.

Iedereen kan er zijn of haar steentje aan bijdragen, en dat laat The world’s largest lesson goed zien.

Contact UNESCO-scholen

Kortenaerkade 11 Postbus 29777
Den Haag 2502 LT Den Haag www.unescoscholen.nl

Contactformulier