Unesco

Welkom op de site van de Nederlandse Unesco-Scholen. Wat doet jouw school met Unesco? En wat doen andere scholen daarmee? Bekijk elkaars projecten, vind lesmateriaal en speel de game!

Kies hier jouw UNESCO-school:

Blog

Ben of ken jij een duurzame docent? Meld je aan!

duurzame docent

Wie zijn de duurzame docenten van Nederland?
Veel docenten werken op school dagelijks aan het bijbrengen van kennis en vaardigheden die nodig zijn voor het verduurzamen van Nederland. Wie zijn deze duurzame doeners in het onderwijs? De coöperatie ‘Leren voor Morgen’ zet deze docenten graag in het zonnetje en start ‘Duurzame Docent 2018’.

Ben of ken jij een duurzame docent? Meld je aan!
Heb jij het initiatief genomen om het schoolplein te vergroenen? Ben je een schoolproject gestart over plastic soep of ben je met de klas in duurzame energiebronnen gedoken? Is jouw collega een samenwerking aangegaan met een bedrijf om samen met leerlingen na te denken over duurzame oplossingen? Ben je een uitwisselingsproject met scholen in Peru begonnen? Doet jouw leerkracht jaarlijks mee aan Warme Truiendag of Dag van de Duurzaamheid?

Proefscholen gezocht voor Unesco-toolkit over Oceanen

Photo by Jeremy Bishop on Unsplash

Photo by Jeremy Bishop on Unsplash

UNESCO and its Intergovernmental Oceanographic Commission (IOC) have released a new publication entitled Ocean Literacy for All – A toolkit.
Ocean literacy is defined as the understanding of our influence on the ocean, and the ocean’s influence on us – including through regulating the Earth’s climate. It means that Ocean literacy is essential for everyone, no matter where we live!
Under ASPnet’s priorities ESD and GCED, and CLIMATE CHANGE in particular, this extraordinary toolkit can be useful for your schools and teachers, mainly at primary and secondary level.

Haagse Pabo-studenten aan de slag met duurzaamheid

Nini Voedsel

Met het opzetten van een fictieve duurzame school en het geven van een les duurzaamheid hebben vierdejaars Pabo-studenten van Inholland Den Haag zich de afgelopen weken ingezet voor het thema Duurzaamheid. Dit alles uitgevoerd rondom de Dag van de Duurzaamheid. Doel: kinderen bewust maken van het begrip duurzaamheid en hun eigen aandeel hierin.
De verschillende activiteiten waren veelal geïnspireerd door het boek ‘De Wereld van Voedsel, een voedingsbodem voor de toekomst’. Dit boek is gratis beschikbaar gesteld door Duurzame PABO in samenwerking met verschillende partners. Vierdejaarsstudenten kregen het boek om voor te lezen tijdens hun stage en te gebruiken bij het project ‘Teams maken scholen’, waarbij de studenten de opdracht kregen een fictieve school op te zetten.

Contact UNESCO-scholen

Kortenaerkade 11 Postbus 29777
Den Haag 2502 LT Den Haag www.unescoscholen.nl

Contactformulier