Unesco

Welkom op de site van de Nederlandse Unesco-Scholen. Wat doet jouw school met Unesco? En wat doen andere scholen daarmee? Bekijk elkaars projecten, vind lesmateriaal en speel de game!

Kies hier jouw UNESCO-school:

Blog

Wereldstage China voor leerlingen

Globi wereldstage 1

Ondernemerschap en interculturele vaardigheden zijn onmisbaar voor de toekomstige wereldburger. Op veel middelbare scholen realiseert men zich dat en wordt er binnen én buiten hun lesprogramma’s ingezet op deze thema’s. Zo zijn er al scholen waarbij leerlingen in het voorlaatste jaar op internationale stage gaan.

Voor ambitieuze leerlingen biedt Globi in samenwerking met de Benelux Chamber of Commerce in Beijing in april 2018 een uniek wereldstage-project in de een van de meest dynamische wereldsteden op aarde: Beijing. Door een week lang stage te lopen bij een internationaal bedrijf in Beijing doen leerlingen al voor hun vervolgstudie interculturele werk- en leefervaring op. In april 2018 vindt de Wereldstage Beijing weer plaats en er zijn nog enkele plekken beschikbaar.

Ancient Olympia: the annual world cultural heritage youth symposium

Foto cc Via Flickr G Travels

Foto cc Via Flickr G Travels

The European Center for Open Innovation, Science and Culture in partnership with Absolute Value International Consulting Group Ltd, under the auspices of the Hellenic National Commission for UNESCO, is officially launching the Annual World Cultural Heritage Youth Symposium on the occasion of the World Day for Cultural Diversity for Dialogue and Development.

The Symposium is a contribution to the Sustainable Development Goals promoting “Education 2030” focused on SDG 4.7 as well as SDG17.

All the activities of the Symposium will take place in Ancient Olympia, Greece. The Symposium Center is the International Olympic Academy and the duration of the Symposium is 5 days, 19 – 23 April 2018.

Dance4Life

Dance4Life scholenactie

Op vrijdag 17 september was de aftrap van de scholenactie van Dance4Life en natuurlijk was de UNESCO groep van het CGU ook vertegenwoordigd. Dance4Life zet zich overal ter wereld in voor seksuele voorlichting voor jongeren. Dit jaar zal de scholenactie zich richten op seksuele intimidatie en seksueel geweld in Pakistan. Het tourteam van Dance4Life verzorgt gastlessen op alle deelnemende scholen waarna de leerlingen acties bedenken om geld op te halen.

Canadees project tegen radicalisering

De Canadese Unesco Commissie is partner in het project What if I was wrong (et si j’avais tort in de Franse versie). Dit project gaat over het aanleren van de juiste vaardigheden om kritisch te kunnen denken en je ongelijk te kunnen toegeven. Beide vaardigheden zijn belangrijk bij het voorkomen van radicalisering onder jongeren.

Contact UNESCO-scholen

Kortenaerkade 11 Postbus 29777
Den Haag 2502 LT Den Haag www.unescoscholen.nl

Contactformulier