Unesco

Welkom op de site van de Nederlandse Unesco-Scholen. Wat doet jouw school met Unesco? En wat doen andere scholen daarmee? Bekijk elkaars projecten, vind lesmateriaal en speel de game!

Kies hier jouw UNESCO-school:

Blog

Doe mee aan de “pollution dance” op 5 juni

beat pollution roze

On 5 June, we celebrate World Environment Day, this year under the theme: “Beat Plastic Pollution – If you can’t reuse it, refuse it!” Many ASPnet members already have great projects for recycling and replacing plastic and can showcase and exhibit their work during the day. UNE prepared a Toolkit (in all UN languages) to help schools and teachers plan activities and events.

In partnership with UN Environment and the dancer and choreographer Blanca Li, an artist committed to sustainable development, UNESCO and the ASPnet Team cordially invite you to mobilise all your schools to participate in a global dance event to mark the day!

Succesvolle Technasium-avond voor ouders – Lyceum Kralingen

De Technasiumleerlingen van Lyceum Kralingen hebben een Technasium-avond georganiseerd voor hun ouders. Tijdens de avond presenteerden de leerlingen de projecten aan hun ouders. De zeer trotse ouders konden op deze manier een goede indruk krijgen wat het Technasium inhoudt en de prestaties bewonderen van hun leerlingen en hun medeklasgenoten. Het was leuk om te zien dat de leerlingen, weliswaar een beetje gespannen, op een enthousiaste manier hun projecten presenteerden aan hun ouders.

Een andere plezierige opbrengst van de avond was, dat er een start is gemaakt met het oprichten van een oudernetwerk speciaal voor het Technasium.

Stand leerlingen Lyceum Kralingen bezocht door de burgemeester tijdens Inespo

Stand leerlingen Lyceum Kralingen llege bezocht door de burgemeester tijdens Inespo

Afgelopen zaterdag werd alweer de 8ste nationale Inespo georganiseerd, deze keer in Utrecht in het gebouw van ASR- verzekeringen. De opening werd gedaan door de commissaris van de Koning van Utrecht en bij de afsluiting was de burgemeester van Utrecht aanwezig. Onze leerlingen uit 3V hebben ook meegedaan met Inespo met hun project ‘waterstofgenerator’. Onze leerlingen kregen ook nog eens hoog bezoek, namelijk de burgemeester van Utrecht, de heer Jan van Zanen bezocht de stand van onze leerlingen. Het was een mooie ervaring voor onze leerlingen, er was de mogelijkheid om kennis te maken met andere scholieren uit het hele land en daarnaast konden onze leerlingen zien dat andere scholen ook bezig zijn met het onderzoeken en uitvinden van projecten.

Onze leerlingen hebben hard gewerkt voor dit project in hun vrije tijd. Afgelopen zaterdag hebben ze het keer op keer gepresenteerd aan de juryleden. Als beloning hebben de leerlingen een reis naar Berlijn gekregen van de school.

Lyceum Kralingen naar finale Technasium Top Award

De leerlingen van het Lyceum Kralingen gaan naar de finale van Technasium Top Award!

De leerlingen zijn met hun project in de huid van een biomimetic architect gekropen. Ze hebben door middel van biomimicry een oplossing bedacht om een gebouw energieleverend te maken. Hun inspiratiebron is de zonnebloem. Ze hebben een ontwerp gemaakt waar zonnepanelen met de zon meedraaien. Hierdoor is er altijd een optimale invalshoek om zo veel mogelijk zonnestralen op te vangen.

 

Contact UNESCO-scholen

Kortenaerkade 11 Postbus 29777
Den Haag 2502 LT Den Haag www.unescoscholen.nl

Contactformulier