Unesco

Welkom op de site van de Nederlandse Unesco-Scholen. Wat doet jouw school met Unesco? En wat doen andere scholen daarmee? Bekijk elkaars projecten, vind lesmateriaal en speel de game!

Kies hier jouw UNESCO-school:

Blog

The World’s Largest Lesson

UN_GlobalGoal_Still003

In The world’s largest lesson werken scholen van over de hele wereld samen aan het realiseren van de Sustainable Development Goals. Deze doelen, afgesproken door alle landen van de wereld tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in 2015, moeten ervoor zorgen dat er een einde komt aan armoede, dat onrechtvaardigheid en ongelijkheid verdwijnen en dat de wereld duurzamer wordt.

Iedereen kan er zijn of haar steentje aan bijdragen, en dat laat The world’s largest lesson goed zien.

Succesvolle Technasium-avond voor ouders – Lyceum Kralingen

De Technasiumleerlingen van Lyceum Kralingen hebben een Technasium-avond georganiseerd voor hun ouders. Tijdens de avond presenteerden de leerlingen de projecten aan hun ouders. De zeer trotse ouders konden op deze manier een goede indruk krijgen wat het Technasium inhoudt en de prestaties bewonderen van hun leerlingen en hun medeklasgenoten. Het was leuk om te zien dat de leerlingen, weliswaar een beetje gespannen, op een enthousiaste manier hun projecten presenteerden aan hun ouders.

Een andere plezierige opbrengst van de avond was, dat er een start is gemaakt met het oprichten van een oudernetwerk speciaal voor het Technasium.

Leerlingen Lyceum Kralingen maken het verschil

Op woensdag 25 januari zijn we van start gegaan met het scholenprogramma van Young Impact, waarbij meer dan 20.000 leerlingen in Nederland aan de slag zijn gegaan met de kick-off, workshop, (digi)lessen en de challenges. Ook het Lyceum Kralingen is daarbij!

Young Impact maakt jongeren bewust van maatschappelijke problemen in hun eigen wijk, stad, land en in de wereld. Ze worden door middel van (interactieve) oefeningen, discussies en informatie uitgedaagd om in actie te komen.

Een geselecteerde groep van 25 scholieren heeft een door Young Impact trainers gegeven workshop tot ambassadeur van Young Impact gevolgd. Onze Rotterdamse leerlingen maak­ten met verschillende 21st century skills een verdiepingsslag zodat zij een voortrekkersrol kunnen vervullen tijdens de challenges op school.

Een unieke manier dus om jongeren handvatten te bieden om problemen aan te pakken die zij belangrijk vinden, groot of klein, landelijk of lokaal. Hierdoor kunnen jongeren een enor­me positieve invloed hebben op de Nederlandse samenleving.

 

Lyceum Kralingen naar finale Technasium Top Award

De leerlingen van het Lyceum Kralingen gaan naar de finale van Technasium Top Award!

De leerlingen zijn met hun project in de huid van een biomimetic architect gekropen. Ze hebben door middel van biomimicry een oplossing bedacht om een gebouw energieleverend te maken. Hun inspiratiebron is de zonnebloem. Ze hebben een ontwerp gemaakt waar zonnepanelen met de zon meedraaien. Hierdoor is er altijd een optimale invalshoek om zo veel mogelijk zonnestralen op te vangen.

 

Contact UNESCO-scholen

Kortenaerkade 11 Postbus 29777
Den Haag 2502 LT Den Haag www.unescoscholen.nl

Contactformulier